Ik ben Pauline, 46 jaar en woon in het mooie Wageningen.

Opleidingen

Mijn opleidingen en werk zijn altijd gericht geweest op mensen en hun ontwikkeling, klein en groot. Mijn eerst afgeronde opleidingen, Sociaal Pedagogisch Werk en Maatschappelijk werk en Dienstverlening, brachten mij bij het werken als hulpverlener binnen de jeugdzorg, psychiatrie en verslavingszorg.

In het werken binnen de hulpverlening ontstond de wens om mij verder te verdiepen, mijn wijze van begeleiden te doorgronden en verbreden. Dit vond ik in een opleiding tot Spiritueel Begeleider, welke ik met veel plezier heb gevolgd en afgerond. Hierin kreeg ik tools aangereikt om energetische informatie te duiden en in te brengen in het contact en mijn begeleiding.   

Mijn laatst afgeronde opleiding is het driejarige traject bij opleidingsinstituut Phoenix te Utrecht. Hierin heb ik mijn vaardigheden en gereedschapskist mogen uitbreiden met onder andere Transactionele Analyse, Neuro Linguïstisch Programmeren, Systemisch Werk en Familieopstellingen.

Moederschap

In 2009 is mijn zoon geboren. Het moederschap heeft mij als mens verdiept, als vrouw en moeder ben ik daarin ‘wakker’ geworden. Ik heb met volle teugen genoten en ben met alle aandacht aanwezig geweest bij het opgroeien van dat kleine mensje tot grote jongen, richting volwassenheid. In zijn opgroeien leert hij mij veel over communicatie, aanwezigheid, geduld en compassie. Het is een jongen met verschillende ‘labels’, een vrijbuiter en enorme creatieveling. Het begeleiden van hem vraagt, en daagt uit tot het ontwikkelen van mijn creativiteit, flexibiliteit, relativeringsvermogen en humor. Het heeft mij verrijkt, niet alleen als mens maar ook als professional.